ricsi

|

madzsarszki póst 2009

Nagyon komoly dolgot akartam ma. Feladni egy levelet. Na jó, kicsit nehezítettem, egy A3-as plakátot akartam feltekerve feladni, és mellécsapni egy polót. Gondoltam naívan veszek a postán egy hengert és csók.
Bementem, 2 ablak van nyitva, baszomnagy sor. Várok az egyikben, elõttem bácsi -reklamál. Héhahó, nem ezt a nevet kellett volna írni a számlára. A postásnéni kifagyott, láttam rajta elveszett. Beakadt a lemez, csak egy mondatot tudott ismételgetni: “de én felolvastam mit írok rá”…
Ez ment vagy 10 percig, mire a bácsika megkérdezte: “nem lehetne új számlát nyomtatni”. A néni meglepõdött, hosszas gondolkodás, majd: “végülis lehet szornózni. MARIKAAAAA MARIKAAAA GYERE SEGÍÍÍTS”
Marika még sehol, de megjött Zsolt, a gazdagréti szeku- és lezárta a sort, nehogy valaki megzavarja a nénit. Tessék átmanni a 6os ablakhoz. Átmentem, álltam vagy 10 percet. Sorrakerülök, érzem a sikert. “jónapotbajszospostásbácsi egy hengert vagy dobozt szeretnék kérni”
bajszospostásbácsi lefagy, kattognak a kerekek. ehhez nem szokott, most mit mondjon. de kivágta magát: “csomagot itt nem lehet feladni, menjen a 2-es ablakhoz”
nézek bután, mondom vezérünk Zsolt most blokkolta a kettes alakot, hisz ott krízis van. Hát õ nemtudja, menjek már innen.

Ricsi vissza a 2es ablakhoz, ahova közben megérkezett Marika is. Javában a problémaelhárítás komoly mûvelete, azaz stornóztak egy számlát és újat írtak. Elkaptam egy mondatot. bácsi: “adjak névjegykártyát, hogy tudja mit kell ráírni?”
néni: “nem, mér késõ, tessék inkább egy papírra leírni”
igen, nem csoda hogy nem értitek. énsem. késõ nyomtatni névjegyet, lehet erre gondolt 🙂
na jó,állok még 10 percet, véééégre sorra kerülök. csókolom hengertkérekszépen feladném jól. “hengeeert? de hát azt a 8-as ablaknál adnak!!!”
ok a 8-as ablak, de netessék velem baszakodni, a 6-ostól ide küldött a bajusz. “hát mert biztos nem mondta el neki rendesen mit akar. ja de a 8-asban msot úgíis ebédelnek! Tudja mit? menjen ki ide a KUKÁKHOZ, és keressen valami dobozt!!!!”

na itt mondtam hogy köszönömasegíccségetcsókolom, és kijöttem a fenébe. szegény postai dolgozóknak olyan nehéz az életük. csak a csekkfeladás, arra van agyuk? csodálkoznak, hoyg szánalmas a postai szolgáltatás? lehet nekik is sztrájkolni kellene, hogy a mocskos ügyfelek dobozokat akarnak venni…

jobban járok beülök a kocsiba és elviszem a csomagot a címzettnek 🙂

Gecisok hozzszls »

  1. magyar királyi….. De fogkrémet , kozmetikumot és egyéb speciálisan postai szolgáltatáshoz szükséges cuccot tudnak ám árulni! Hengert meg szerezzél papír-írószerboltban, de kitartás kell ahoz is 🙂

    szrta: agnes — May 7, 2009 @ 8:43 pm

  2. bementem egy papirboltba is. az sem nyert 🙂 elkapkodtak a hengereket^^

    na de ez pont ide vág:

    Budapest, 2009. május 7., csütörtök (MTI) – A legmagasabb postai elismeréssel díjazták egy kategóriában a Magyar Postát a postai szolgáltatók nemzetközi seregszemléjén Németországban. A magyarok a libanoni és a dél-afrikai postát elõzték meg.

    A postai szakemberek az Átalakulás elnevezésû kategóriában a Magyar Posta “Bürokratikus postai szervezetbõl vevõorientált szolgáltató” címû pályamunkáját választották a legjobbnak az idei World Mail Awards versenyen, a postaszolgáltatók müncheni világtalálkozóján. Tavaly az új-zélandi, az azt megelõzõ évben a szaúd-arábiai, 2006-ban pedig a belga posta nyert ugyanebben a kategóriában. Soha még ilyen sok pályamunka nem érkezett a postai Oscarnak számító versengésre: 12 kategóriában 17 ország 37 vállalata jutott a jelöltek közé.
    A szakemberek szerint – a filmvilághoz hasonlóan – már az is komoly nemzetközi elismerést jelent, ha egy társaság felkerül az úgynevezett rövidlistára, a három legjobb közé. Tavaly Budapesten rendezték meg a világtalálkozót. Akkor a házigazda Magyar Posta a Biztonság témában kapta meg a legjobbat illetõ elismerést.

    szrta: ricsi — May 8, 2009 @ 10:44 am

  3. “Magyar Posta a Biztonság témában kapta meg a legjobbat illetõ elismerést”

    Persze mert mindent ugy elkavarnak, hogy senki nem találja a küldeményeket!

    szrta: Paki — May 8, 2009 @ 11:42 am

  4. hat biztonsagban vannak a csomagok, csak nem tudni, hogy hol… (ez nyilvan nem volt kriterium a versenyen, ne akarjuk mar tulbonyolitani a kategoriat, igy is eleg nehez lehetett nekik)

    szrta: frejlejn — May 8, 2009 @ 1:34 pm

  5. A Pósta csak arra jó, hogy a lépcsõjén sörözzek, ha nincs már ülõhely az asztaloknál…:)) de azon elgondolkodtatok már, hogy (mondjuk papírhenger helyett) minek árulnak csokiskexet??

    szrta: Milánka — May 10, 2009 @ 9:57 pm

  6. hát mert mégis többen szeretik a csokiskexet, mint a hengert. személy szerint én is inkább a kekszet választanám.
    amúgy meg sima márketing. bemegy a kismama, hülyegyerek lóg a kezén, mert ugye a postára kell vinni a kölköt is, amaz meg vernyog, hogy tévét akar nézni, vagy vegyen neki anya popokémon! magazint, anya meg enged a kölöknek, megveszi a kekszet ne sirjon szegényem, egybõl több a haszon a postának, mert egy levél feladása kerül kb 50 forintba, a csokiskeksz meg mondjuk 300ba, baráti áron. logikus hogy több a haszon azon mint a levélen.
    cipõt a cipõboltból, nem!?

    szrta: Andris — May 14, 2009 @ 1:18 am

  7. gaci okos vagy andras

    szrta: okszigen — May 15, 2009 @ 9:05 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szrd