ricsi

|

van pénz?!

egy csomót gondolkodtam mostanában a “hobbi”-ról. hogy nekem mi a hobbim? szerencsére vagy szerncsétlenségemre nekem van több is. ahogy beléjükgondolok jól, úgy veszem észre, hogy egy közös van bennük. mindegyik iszonyatosan viszi a pénzt. mindjárt konkrét is leszek, de tegyük fel elõtte, hogy bélyeget gyûjtök. ez olcsónak tûnik nem? de mi van akkor, ha megakarom szerezni a nemtommilyen jetilábnyomos újzéladnból tibetbe küldott 10 dolláros egyedi bélyeget. rögtön baszomdrága lesz az egész.

na de hogy is lyukadtam ki ide:
jelenleg édesanyám jár a ford mondeó típusú, nevemen lévõ gépjármûvel, lévén nekem nincs szükségem rá a mocsadékban fõvárosunkban. de a hétvégén megküldtem a gépet, ahogy kell (elmentem vele földvárra meg vissza, szigorúan lassan. érzitek). végig a sztésön(mr2) szólt, halkan. halkan, elég szarul. nem is nagyon értettem, mit danolásznak. gondolhatnátok valami szar gyári szett van a kocsiban, és ez volt a baj. de nem, simán le volt húzva az ablak, meg tényleg extra halkra volt véve. egy -számomra legalábbis- elég komoly hangcucc van az autómban, ami ráadásul nem az utcának döng mint andriskánál a helyi menõknél, hanem a minõségi zenére van kihegyezve. nem akarok nagy számokkal dobálózni, de beszerzési áron valahol 500e és 1m között lehet. jelzem nem érdemes feltörni a kocsit, mert ezek új árak, és a legöregebb komponens már 6 éves. de nekem ennyibe került, szép apránként. és azthinnéd, ettõl elélvezel beszarsz megõrülsz. francokat.

ez egy tisztességes, a döngetõs szint feletti cucc.

hogy miért is elmélkedek errõl ily erõsen. drága eszterem mostanság egy kiskocsival bródszájdol(szigorúan kilincsel elõre), és ugye nála is felötlött a szysztem beszerelése. már csak abból az okból kifolyólag is, hogy tudja a kicsikittyt az ipodját hallgatni a kocsiban. gyors számolgatás, árlista böngészés: alaphangon 150 ezer, és akkor még nemhogy rendes hangváltós szettrõl nem beszélünk, de egyik komponens sem tör ki az alapkategóriából.

akit érdekel, most hasraütve: egy normális fejegység 50-60, egy designban illõ 2DIN-es 100, egy minõségibb 180. semmi dvd, egérmozi, nagyképernyõ.csak a hang. egy normális elsõszett 30, egy minõségi(bb) 60-70. egy 4 csatis erõsítõ,a min már nem csak a scootert szereti, 40-50, amire aztmondom ez már hang, 150. egy mélyláda 30-tól nagyon felfele. simén elköltöttem 250+ ezret, kábelek, beépítés, ZAJCSILLAPÍTÁS még sehol.

van értelme? persze hogy van, ezért vagyunk kattantak, mert ezt szeretjük. amikor megszólal a kedvenc zenénk, és mintha nekünk énekelne dögös robi az énekes/nõ, akkor megérte. mondjam azt nyugodt szívvel eszternek, hogy ne egyen ne igyon ne vegyen felit, mert megéri szétspórolnia az agyát, bár õ csak mûértõ, nem hozzám hasonlóan kattant? ne mondjam. mert bármenynire is szeretném, hogy élvezze a zenét amit hallgat, ez csak nekünk, barmoknak éri meg.
na, mert mondjuk ki: kidobjuk a pénzt baromságra 🙂

félreértés ne essék, nem magam akarom fikázni, mindeki így van a hülyeségeivel. van aki fényképezõt vesz aztán hozzá sem nyúl , van aki motort (ööö, most ez ellentmondás), van aki repülõt vezet, van aki szigetet vesz hobbiból.

akit esetleg érdekel, így készült az autóm egyik verziója. ezután még véletlen belekerült egy mélyláda a jobbik fajtából, meg egy kondenzátor. mert kell. cudar a név bela a jelszó.
és azthiszed, nemtudném az egész cucc árát egy valamire elkülteni? hahaha. ide nekem az alpine F1-et, egy focal utopiat és egy audison thesist.

ja, nem azért írtam, hogy vagizzak itt pénzekkel. 7 év alatt gyûjtöttem össze a részegységeket, az havonta mittomén, 7 ezer forint.

Gecisok hozzszls »

  1. H&H – Minden ami xenon, gps, autó tuning,autó hifi

    szrta: andris — July 28, 2008 @ 9:45 pm

  2. en a gimiben a vonatjegyeimet gyujtottem 4evig amik barcs es fonyod kozott voltak ervenyesek. amikor megbuktam az eretsegin elegettem mindet, szoval ha neked is rossz kedved lesz egesd el a hobbidat. ezt meg sose mondtam el senkinek te ezt is kihoztad belolem.:-() nyihhahahahahaha!!!
    koszonom a meghallgataststop

    szrta: Cafat — July 29, 2008 @ 7:13 pm

  3. mindenkinek vannak faszságai, de neked a legfõbb hobbid a fikázás az meg ingyenes 🙂

    egyébként: APPLE, APPLE, APPLE, CANON, 10-20, APPLE

    mondjuk a 4. hozott pénzt.

    szrta: okszigén — August 1, 2008 @ 12:21 pm

  4. modnjuk ezt nem ertem. most neked az apple a hobbid, vagy csak minden kommentbe kellenek a kedvenc szavaim?

    (esetleg nem erdekel 2 lemezjatszo a canonert?) ASD:AS:D:ASD:AS:DA:SD:SAD:ASD:ASD:A:D

    szrta: ricsi — August 1, 2008 @ 4:17 pm

  5. dehogynem, moströgtön. elég egy is.

    szrta: okszigén — August 2, 2008 @ 12:06 pm

  6. Maybe you should try something useful as smoking 2-4 grams (=10/20 euro’s) of weed for 4 straight years…

    yeps … more than 20K :-p

    szrta: danika — August 8, 2008 @ 10:41 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szrd