ricsi

|

madzsarszki póst 2009

Nagyon komoly dolgot akartam ma. Feladni egy levelet. Na jó, kicsit nehezítettem, egy A3-as plakátot akartam feltekerve feladni, és mellécsapni egy polót. Gondoltam naívan veszek a postán egy hengert és csók.
Bementem, 2 ablak van nyitva, baszomnagy sor. V√°rok az egyikben, el√Ķttem b√°csi -reklam√°l. H√©hah√≥, nem ezt a nevet kellett volna √≠rni a sz√°ml√°ra. A post√°sn√©ni kifagyott, l√°ttam rajta elveszett. Beakadt a lemez, csak egy mondatot tudott ism√©telgetni: “de √©n felolvastam mit √≠rok r√°”…
Ez ment vagy 10 percig, mire a b√°csika megk√©rdezte: “nem lehetne √ļj sz√°ml√°t nyomtatni”. A n√©ni meglep√Ķd√∂tt, hosszas gondolkod√°s, majd: “v√©g√ľlis lehet szorn√≥zni. MARIKAAAAA MARIKAAAA GYERE SEG√ć√ć√ćTS”
Marika m√©g sehol, de megj√∂tt Zsolt, a gazdagr√©ti szeku- √©s lez√°rta a sort, nehogy valaki megzavarja a n√©nit. Tess√©k √°tmanni a 6os ablakhoz. √Ātmentem, √°lltam vagy 10 percet. Sorraker√ľl√∂k, √©rzem a sikert. “j√≥napotbajszospost√°sb√°csi egy hengert vagy dobozt szeretn√©k k√©rni”
bajszospost√°sb√°csi lefagy, kattognak a kerekek. ehhez nem szokott, most mit mondjon. de kiv√°gta mag√°t: “csomagot itt nem lehet feladni, menjen a 2-es ablakhoz”
n√©zek but√°n, mondom vez√©r√ľnk Zsolt most blokkolta a kettes alakot, hisz ott kr√≠zis van. H√°t √Ķ nemtudja, menjek m√°r innen.

Ricsi vissza a 2es ablakhoz, ahova k√∂zben meg√©rkezett Marika is. Jav√°ban a probl√©maelh√°r√≠t√°s komoly m√Ľvelete, azaz storn√≥ztak egy sz√°ml√°t √©s √ļjat √≠rtak. Elkaptam egy mondatot. b√°csi: “adjak n√©vjegyk√°rty√°t, hogy tudja mit kell r√°√≠rni?”
n√©ni: “nem, m√©r k√©s√Ķ, tess√©k ink√°bb egy pap√≠rra le√≠rni”
igen, nem csoda hogy nem √©rtitek. √©nsem. k√©s√Ķ nyomtatni n√©vjegyet, lehet erre gondolt ūüôā
na j√≥,√°llok m√©g 10 percet, v√©√©√©√©gre sorra ker√ľl√∂k. cs√≥kolom hengertk√©reksz√©pen feladn√©m j√≥l. “hengeeert? de h√°t azt a 8-as ablakn√°l adnak!!!”
ok a 8-as ablak, de netess√©k velem baszakodni, a 6-ost√≥l ide k√ľld√∂tt a bajusz. “h√°t mert biztos nem mondta el neki rendesen mit akar. ja de a 8-asban msot √ļg√≠is eb√©delnek! Tudja mit? menjen ki ide a KUK√ĀKHOZ, √©s keressen valami dobozt!!!!”

na itt mondtam hogy k√∂sz√∂n√∂maseg√≠ccs√©getcs√≥kolom, √©s kij√∂ttem a fen√©be. szeg√©ny postai dolgoz√≥knak olyan neh√©z az √©let√ľk. csak a csekkfelad√°s, arra van agyuk? csod√°lkoznak, hoyg sz√°nalmas a postai szolg√°ltat√°s? lehet nekik is sztr√°jkolni kellene, hogy a mocskos √ľgyfelek dobozokat akarnak venni…

jobban j√°rok be√ľl√∂k a kocsiba √©s elviszem a csomagot a c√≠mzettnek ūüôā

Gecisok hozzŠszůlŠs »

 1. magyar kir√°lyi….. De fogkr√©met , kozmetikumot √©s egy√©b speci√°lisan postai szolg√°ltat√°shoz sz√ľks√©ges cuccot tudnak √°m √°rulni! Hengert meg szerezz√©l pap√≠r-√≠r√≥szerboltban, de kitart√°s kell ahoz is ūüôā

  szķrta: agnes — May 7, 2009 @ 8:43 pm

 2. bementem egy papirboltba is. az sem nyert ūüôā elkapkodtak a hengereket^^

  na de ez pont ide v√°g:

  Budapest, 2009. m√°jus 7., cs√ľt√∂rt√∂k (MTI) – A legmagasabb postai elismer√©ssel d√≠jazt√°k egy kateg√≥ri√°ban a Magyar Post√°t a postai szolg√°ltat√≥k nemzetk√∂zi seregszeml√©j√©n N√©metorsz√°gban. A magyarok a libanoni √©s a d√©l-afrikai post√°t el√Ķzt√©k meg.

  A postai szakemberek az √Ātalakul√°s elnevez√©s√Ľ kateg√≥ri√°ban a Magyar Posta “B√ľrokratikus postai szervezetb√Ķl vev√Ķorient√°lt szolg√°ltat√≥” c√≠m√Ľ p√°lyamunk√°j√°t v√°lasztott√°k a legjobbnak az idei World Mail Awards versenyen, a postaszolg√°ltat√≥k m√ľncheni vil√°gtal√°lkoz√≥j√°n. Tavaly az √ļj-z√©landi, az azt megel√Ķz√Ķ √©vben a sza√ļd-ar√°biai, 2006-ban pedig a belga posta nyert ugyanebben a kateg√≥ri√°ban. Soha m√©g ilyen sok p√°lyamunka nem √©rkezett a postai Oscarnak sz√°m√≠t√≥ verseng√©sre: 12 kateg√≥ri√°ban 17 orsz√°g 37 v√°llalata jutott a jel√∂ltek k√∂z√©.
  A szakemberek szerint – a filmvil√°ghoz hasonl√≥an – m√°r az is komoly nemzetk√∂zi elismer√©st jelent, ha egy t√°rsas√°g felker√ľl az √ļgynevezett r√∂vidlist√°ra, a h√°rom legjobb k√∂z√©. Tavaly Budapesten rendezt√©k meg a vil√°gtal√°lkoz√≥t. Akkor a h√°zigazda Magyar Posta a Biztons√°g t√©m√°ban kapta meg a legjobbat illet√Ķ elismer√©st.

  szķrta: ricsi — May 8, 2009 @ 10:44 am

 3. “Magyar Posta a Biztons√°g t√©m√°ban kapta meg a legjobbat illet√Ķ elismer√©st”

  Persze mert mindent ugy elkavarnak, hogy senki nem tal√°lja a k√ľldem√©nyeket!

  szķrta: Paki — May 8, 2009 @ 11:42 am

 4. hat biztonsagban vannak a csomagok, csak nem tudni, hogy hol… (ez nyilvan nem volt kriterium a versenyen, ne akarjuk mar tulbonyolitani a kategoriat, igy is eleg nehez lehetett nekik)

  szķrta: frejlejn — May 8, 2009 @ 1:34 pm

 5. A P√≥sta csak arra j√≥, hogy a l√©pcs√Ķj√©n s√∂r√∂zzek, ha nincs m√°r √ľl√Ķhely az asztalokn√°l…:)) de azon elgondolkodtatok m√°r, hogy (mondjuk pap√≠rhenger helyett) minek √°rulnak csokiskexet??

  szķrta: Mil√°nka — May 10, 2009 @ 9:57 pm

 6. hát mert mégis többen szeretik a csokiskexet, mint a hengert. személy szerint én is inkább a kekszet választanám.
  am√ļgy meg sima m√°rketing. bemegy a kismama, h√ľlyegyerek l√≥g a kez√©n, mert ugye a post√°ra kell vinni a k√∂lk√∂t is, amaz meg vernyog, hogy t√©v√©t akar n√©zni, vagy vegyen neki anya popok√©mon! magazint, anya meg enged a k√∂l√∂knek, megveszi a kekszet ne sirjon szeg√©nyem, egyb√Ķl t√∂bb a haszon a post√°nak, mert egy lev√©l felad√°sa ker√ľl kb 50 forintba, a csokiskeksz meg mondjuk 300ba, bar√°ti √°ron. logikus hogy t√∂bb a haszon azon mint a lev√©len.
  cip√Ķt a cip√Ķboltb√≥l, nem!?

  szķrta: Andris — May 14, 2009 @ 1:18 am

 7. gaci okos vagy andras

  szķrta: okszigen — May 15, 2009 @ 9:05 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szķrd