ricsi

//

Luxatio cubiti, azaz hogyan basszunk ki magunkkal, de nagyon


szántva: 2012 May 4

Ez már régi történet, de remekül lehet rajtam röhögni, szóval csak-csak megosztom. Történt vala, hogy a remek kis motoros pajtásaimmal elmentünk gokartozni , ahol bizony lehetőség volt lasertag-et játszani. Nem, nem lézerkardot. Mi a Lasertag? A Lasertag (magyarul lézercsata, lézerharc) egy új csapatjáték, amely fejleszti a stratégiai gondolkodást, a vezetői készségeket, a csapatmunkát… Elméletileg vicces hasznos mókás játék – olyan mint a paintball, csak lézerfegyverrel lősz. Elméletileg…

Gyakorlatilag egy cigányputri kaliberű helyen futkostunk műanyag fegyverekkel, egymásra 30 centiről lőve. Nulla értelme volt, viszont az egyik teremben egy remek 3-5 centis padka volt a szoba kellős közepén. Na egyet lehet találni, ki esett pofára benne.

Nyert.

De nem csak elestem, hanem nyélen nekiestem a szembejövő falnak. Összeestem izibe, a kispajtásaim próbáltak felmerni. Ezt elégé akadályozta, hogy a bal kezemben (figyelem, szakkifejezés következik) kibaszott fájdalom jelentkezett. Mondom csaknem na ne deháthogy eltört? ennyitől nemlehet haggyálmár. Kicsit még szenvedtem, majd kiadtam a parancsot: mentőt ide, medikoptert! A pajtik hívták KIT-et a számot, ahol természetesen a válasz: tessék bejönni. Megpróbálkoztunk a megindulással, de nem igazán éreztem magam készen a dologra. Azt hiszem itt kezdtem el a magyar egészségügyet kedves szavakkal (gecik, köcsögök, stb) illetni. A 3. telefonra aztán mégiscsak küldtek egy mentőt, ami gyenge 20 perc alatt ki is ért. Bejönnek a srácok, rettentő jó fejek. Nézik, vakarják, aztán hozzákötik a kezemet a testemhez “még jó hogy ezzel nem indultál el, beájultál volna a fájdalomtól”. Remek köszi hogyafaszba hoztam ezt össze miezmár mibajom.

Veretjük a mentővel, minden fékezés egy külön öröm. Beérkezünk a Merényi kórházba, ami felőlem akár Debrecenben is lehetett volna. Várok a váróban, körülöttem a friss jégen elesett alkeszek. A velem tartó pajtások elszórakoztatták a folyosó népét, miközben végre sorra kerültem. Röntgen, kézi vizsgálat, fejcsóválás.

Beszélj ember, mi a diagnózis. Könyökficam (Gyakori sérülés a kontakt és a küzdősportok művelőinél. A ficam következtében a rögzítő szalagrendszer is sérül. A mechanizmust tekintve indirekt (nyújtott karra esés) módon jön létre. A ficam során ér- és idegsérülés is bekövetkezhet. )

Nem vagyok feldobva, mondom szikét azt ne! Kérdezi az altatóorvos, mit és mikor ettem, mert ő biza bekábítana, buli az élet. Mondom 2 órája, “hát az szopás, akkor még 4 órát várunk”.  Levert a víz (ami még bennem volt), mondom csináljatok valamit beszarok. Hümmögnek, szólnak a kétajtós szekrény ápolónak (legyen a neve Zsolt) – próbáld már visszarántani.

Megpróbálta.

Ti ne próbáljátok. Fájt. Mondom állj helló. Röhögnek, én is, kínomban. Jön az altalóführer, azt mondja van még egy megoldás, de az veszélyes meg nem tuti. Nem tudta, hogy a középső nevem beargrylls, a veszéllyel kelek. Ok rendben feküggyé, beadok a nyakadba egy cuccot, de ne mozogj mert ha rossz helyre adom buktuk a projektet. Adjad injektáljad ne kímélj. Megkezdődött a procedúra, egy szúrás majd a kérdés “hol zsibbad”. Szerencsére profi volt az ember, és 2. próbára eltalálta az ideget, mert a kezemen futott a zsibbadás. Ez után vártunk még egy fél órát mire elzsibbadtam, majd nekidurálták magukat. Közben persze ment a röhögés, pánikkeltés, remek hangulat volt. Komolyan, ilyen jó társaságban érdemes az embernek az életéért könyörögnie. Na ott tartunk, hogy zsibbadok, doki elkezdi húzni csavarni a karomat. Fájdalom már semmi, viszont viccesmókás ahogy kattog ropog a csont. De sajna akárhogy csűrte csavarta, csak nem akart visszamenni. Jött a korábban említett kisméretű haver egy szintén zenész kollégával. Doki felugrott az ágyra amin feküdtem, 2 csávó nyomott lefele, doki meg húzott. Nehéz átadni a helyzet komikumát, volt ott szitkozódás és alternatív gyógymódok (“menjél már vissza mi a bajod”). Jó pár perc küzdelem után egyszer csak KATT, visszaugrott. Mondhatom kibaszott jó érzés volt, ahogy elmúlt a nyomás/feszítés. Doki aggódva tekint, mondja mostugrikahalavízbe.  Nézem nemértem, megemeli, elengedi, vigyorog. Mint utólag kiderült nem elég ha visszaugrasztják a helyére, ha a szalagok nagyon sérültek, akkor rögtön kiugrik újra, és jön az ipari mélyfúrás. Mázli, hogy bírták, tartottak –  a doki egy későbbi vizit során elmondta, hogy 99% biztos volt, hogy műtét lesz, olyan szarul nézett ki a karom.

Vigyorgás, gipszelés, tessék bennmaradni egy éjszakát – mivan? Az altatófűrer köti az ebet a karóhoz, olyan erős érzéstelenítőt kaptam idegpályába, hogy átterjedhet a tüdőmre, és akkor nyugodtan megfulladok. Na remek, kérek egy junior suite-t, izibe.

Ez volt az esemény igen izgalmas leírása, remélem mindenki remekül szórakozott. Sikerült egy 10 éves módjára elesnem és elbaszni a bal könyököm. Kérdezte mindenki, síbaleset – hát ennél sokkal lúzerebb 🙂 Közben letellt a 4 hét remek gipszben, és már 2 hónapja gyógytornára járok. Jelenleg 10 foknál tartunk, azaz ennyi hiányzik még a teljes kinyújtáshoz. Emelni, motorozni és feketelacival versengeni még nem tudok – cél a június, amikor már szeretnék motorozni nyélen.

1 hozzászólás »

  1. Természetesen nem kívánok sem Neked, se másnak ilyen problémát, de ha ez kell, hogy írj (és így!), akkor, szóval, hát, hogy is mondjam…

    szúrta: dvorcsakl — May 7, 2012 @ 7:22 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szúrd