ricsi

|

Blitzkrieg!

A hĂ©tvĂ©gĂ©n a faluszĂ©li kempingben motorostalĂĄlkozĂł volt, ami rĂĄadĂĄsul a vilĂĄg egyik legkemĂ©nyebb klubjĂĄnak rendezvĂ©nye volt. Mindezzel pĂĄrhuzamosan pĂĄr haver legĂ©nybĂșcsĂșt tartott, ezzel tĂ©rben Ă©s idĂ”ben is egy pontra helyezve a sztorikat.

TörtĂ©nt, hogy a legĂ©nybĂșcsĂșs figurĂĄk elmentek egy kis romantikus bebaszĂłs hajĂłkĂĄzĂĄsra, majd pedig hajnali 1-re szerĂ©ny szĂĄllodĂĄnkba vĂĄrtĂĄk a ribancokat meglepetĂ©shölgyeket. MegbeszĂ©ltĂŒk, hogy 1-kor tali, biztosĂ­tjuk nekik a helyszĂ­nt Ă©s a kiszolgĂĄlĂĄst. ÉrkezĂŒnk a szĂĄllodĂĄhoz, ahol lĂĄtjuk, hogy a skacok kint ĂĄllnak az utcĂĄn. Bazsi barĂĄtom erĂ”sen fogja a fejĂ©t, Ă©s szemöldöktĂ”l lĂĄbujjig csurom vĂ©r mindene. KĂ©rdezzĂŒk “wtf’, mondjĂĄk a szĂĄllodĂĄban lakĂł 30 barĂĄtsĂĄgos nĂ©met motoros kicsit agyonverte Ă”ket. MĂ©g a mondatot sem bĂ­rjĂĄk befejezni, amikor Andriska elrohan mellettem, ĂŒvöltve: “FUTÁÁÁÁS”. NĂ©zek elĂ”re, hĂĄt rohan felĂ©nk 30db hegyomlĂĄs. Nem is kellett több, rohantunk, mint Carl Lewis.

SzerencsĂ©nkre nem volt kedvĂŒk futni, a lellei fĂ”tĂ©ren kipihentĂŒk magunkat. A srĂĄcok hĂ­vtĂĄk rögtön a kĂ©keket, amit Ă©n prĂłbĂĄltam megakadĂĄlyozni. Hamarosan meg is Ă©rkezett 3 kisegĂ©r mĂ©retĂ», de annĂĄl bĂĄtrabb fellĂ©pĂ©ssel rendelkezĂ” kollĂ©ga Kiugrottak a kocsibĂłl, bĂ”rkesztyĂ»ben, tonfĂĄval. Mondom ne olyan gyorsan! “te csak ne aggĂłdj, lerendezzĂŒk Ă”ket perc alatt” hĂĄt jĂł, de mondom elĂ©ggĂ© nagyok a haverok. “semmi gond, van nĂ©lunk 2×14 lĂ”szer, megĂĄllĂ­tjuk mindet. Meg mĂșlthĂ©ten balhĂ©ztak a cingĂĄnyok, odamentem egyedĂŒl, Ășgy rebbentek szĂ©t…” Mondom menjĂ©l soksikert halott vagy. Mondanom se kell (de kell, hisz Ă©n vagyok a mesĂ©lĂ”) az arc 15 mĂĄsodperccel azutĂĄn, hogy meglĂĄtta a brigĂĄdot, mĂĄr a kocsi mögött reszketett, Ă©s hĂ­vta az erĂ”sĂ­tĂ©st.

A spanok ahogy meglĂĄttĂĄk a rendĂ”röket, kedvesen közöltĂ©k a recepciĂłssal, hogy ha valaki azt meri mondani, hogy Ă”k kezdtĂ©k, szĂ©tverik a kĂłcerĂĄjt. Ennek nyomatĂ©kosĂ­tĂĄsĂĄra berendezkedtek ostromra, karnisokat, virĂĄgkarĂłkat Ă©s hasonlĂłkat szedtek össze… Éreztem hogy vĂ©ge a mĂłkĂĄnak, hĂ­vni kell a lovassĂĄgot. ÓriĂĄsi szerencsĂ©mre az egyik kedves ismerĂ”söm is tagja a klub hazai rĂ©szĂ©nek. “nyertek bazdmeg gĂĄzvan megölnek megesznek jajj” hĂ­vĂĄsom utĂĄn hamarosan megĂ©rkezett pĂĄr arc a hazaiaktĂłl, Ă©s lecsitĂ­tgattĂĄk a kollĂ©gĂĄkat. MögöttĂŒk Ă©n is bemerĂ©szkedtem, ahogy meglĂĄttak, rögtön elĂ©m ĂĄllt 3 hĂșstorony “temitakarsz meghalsz” nĂ©zĂ©ssel. Ékes nĂ©metemmel elmagyarĂĄztam nekik, hogy Ă©n hĂ­vtam a haverokat, nem akarom a rendĂ”rsĂ©get, oldjuk meg okosba. MegĂ©rtette, bĂłlintott, majd a következĂ” mondatot intĂ©zte az ölĂ©sre ugrĂĄsra kĂ©sz sereghez:

Er is ein von uns!

RemĂ©lem senkinek sem kell lefordĂ­tanom, mintha megvĂĄltozott volna mindenki. KenyĂ©rre kenhetĂ” haverok lettek, akik aggĂłdva lestĂ©k, mi fog törtĂ©nni. Közben kint a rendĂ”rök mĂ©g mindig gyĂ»jtöttĂ©k a bĂĄtorsĂĄgot, bent pedig elmesĂ©ltĂ©k a nĂ©metek, hogy valaki beugatott nekik, azĂ©rt csattant pĂĄr pofon. A mieink arra emlĂ©keznek, hogy Bazsi odament haverkodni “ducati, V2” vezĂ©rszavakkal. ValĂłszĂ­nĂ»leg sohasem derĂŒl mĂĄr ki, a lĂ©nyeg, hogy a nĂ©metek ĂŒtöttek elĂ”ször Ă©s utoljĂĄra. Közben megĂ©rkezett a mentĂ”, a 17 srĂĄc a parkolĂłban vĂĄrta csendben a fejlemĂ©nyeket, a 30 motoros a teraszon sörözve. Bazsival irĂĄny a kĂłrhĂĄz, ha jĂłl tudom 4 öltĂ©s a homlokĂĄn, eltört orr, eltört szemĂŒveg. A fiĂșk mĂ©g prĂłbĂĄltak “jogĂĄllam” Ă©s “felelĂ”ssĂ©gre vonĂĄs” szavakkal hatni, de egyre jobban tudatosult mindenkiben, hogy itt max. csendben elkullogunk, Ă©s örĂŒlĂŒnk, hogy nem kapunk többet. Nem mondtam, de a magyarok otthagytak 2 srĂĄcot Ă”rizni a bĂ©kĂ©t, akik sikeresen megakadĂĄlyoztĂĄk a mĂ©g ittas Ă©s mĂ©g bĂĄtor hazĂĄnkfiait, hogy bemenjenek Ă©s “600 eurĂł a szemĂŒvegekĂ©rt azonnal, köcsögök” szavakkal mĂ©ltĂłsĂĄgteljesen elhagyjĂĄk a földi Ă©letet. TĂ”lĂŒk azt is megtudtuk, hogy örĂŒlhetnek a fiĂșk, hogy ennyivel “megĂșsztĂĄk”, mert nem szoktak ilyen kĂ­mĂ©letesek lenni a srĂĄcok.

SzĂĄz szĂłnak is egy a vĂ©ge, hajnali fĂ©l5-kor vĂ©gre megĂ©rkezett a nyomozĂł (a nĂ©meteknĂ©l KRIPO, azaz kriminalpolizei – tudtam meg tĂ”lĂŒk), aki szĂ©pen fölvette a vallomĂĄst, hogy senki nem lĂĄtott semmit. Ami egyĂ©bkĂ©nt tĂ©nyleg igaz, fogalmuk sem volt  a srĂĄcoknak ki Ă©s kit ĂŒtött. Röviden Ă©s tömören, ha a rendĂ”röktĂ”l vĂĄrjuk a megoldĂĄst, talĂĄn mĂ©g most is ott ĂĄllunk Ă©s ostromoljuk a szĂĄllodĂĄt – nagy szerencse, hogy volt egy telefonszĂĄmom, ami megmentette a helyzetet. A megszokottĂłl eltĂ©rĂ”en nincsenek illusztrĂĄciĂłk, nem kĂ­vĂĄnom, hogy valamelyik reggel a 30 kemĂ©nyen bepipĂĄzott arc megjelenjen a lakĂĄsomnĂĄl, hogy megdolgozzĂĄk  itt ezt a hĂ©dert! FeszĂ­tĂ”vassal, hegesztĂ”pisztollyal!..

Gecisok hozzászólás »

  1. És mĂ©g mi viccelĂ”dtĂŒnk Csipesz blitzkriegjĂ©n…. A kettĂ” között volt nĂ©mi kĂŒlönbsĂ©g!

    szúrta: agnes — July 18, 2011 @ 9:18 pm

  2. Apåm, ott aztån van élet felétek!

    szúrta: dvorcsak — July 19, 2011 @ 9:59 am

  3. håt tényleg nem a hobbinåci kiscserkész brigåd volt!

    szúrta: andris — July 19, 2011 @ 10:29 am

  4. why do these things alyways happen when I just have left for cheeseland 🙁

    Next time make sure I can watch some nice cingany vs bĂ”rfejĂ». Or any other fun matchup…

    szúrta: Danika — July 19, 2011 @ 11:19 am

  5. a kĂ©pen lĂĄthatĂł tetovĂĄlĂĄs nem tĂŒkrözi hitelesen az esemĂ©nyt. momentĂĄn hiĂĄnyolom hĂłkenkrajcot az izmos ember könyökĂ©rĂ”l.

    szúrta: langyos — July 20, 2011 @ 7:25 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szúrd