ricsi

|

Blitzkrieg!

A hétvégén a faluszéli kempingben motorostalálkozó volt, ami ráadásul a világ egyik legkeményebb klubjának rendezvénye volt. Mindezzel párhuzamosan pár haver legénybúcsút tartott, ezzel térben és időben is egy pontra helyezve a sztorikat.

Történt, hogy a legénybúcsús figurák elmentek egy kis romantikus bebaszós hajókázásra, majd pedig hajnali 1-re szerény szállodánkba várták a ribancokat meglepetéshölgyeket. Megbeszéltük, hogy 1-kor tali, biztosítjuk nekik a helyszínt és a kiszolgálást. Érkezünk a szállodához, ahol látjuk, hogy a skacok kint állnak az utcán. Bazsi barátom erősen fogja a fejét, és szemöldöktől lábujjig csurom vér mindene. Kérdezzük “wtf’, mondják a szállodában lakó 30 barátságos német motoros kicsit agyonverte őket. Még a mondatot sem bírják befejezni, amikor Andriska elrohan mellettem, üvöltve: “FUTÁÁÁÁS”. Nézek előre, hát rohan felénk 30db hegyomlás. Nem is kellett több, rohantunk, mint Carl Lewis.

Szerencsénkre nem volt kedvük futni, a lellei főtéren kipihentük magunkat. A srácok hívták rögtön a kékeket, amit én próbáltam megakadályozni. Hamarosan meg is érkezett 3 kisegér méretű, de annál bátrabb fellépéssel rendelkező kolléga Kiugrottak a kocsiból, bőrkesztyűben, tonfával. Mondom ne olyan gyorsan! “te csak ne aggódj, lerendezzük őket perc alatt” hát jó, de mondom eléggé nagyok a haverok. “semmi gond, van nélunk 2×14 lőszer, megállítjuk mindet. Meg múlthéten balhéztak a cingányok, odamentem egyedül, úgy rebbentek szét…” Mondom menjél soksikert halott vagy. Mondanom se kell (de kell, hisz én vagyok a mesélő) az arc 15 másodperccel azután, hogy meglátta a brigádot, már a kocsi mögött reszketett, és hívta az erősítést.

A spanok ahogy meglátták a rendőröket, kedvesen közölték a recepcióssal, hogy ha valaki azt meri mondani, hogy ők kezdték, szétverik a kócerájt. Ennek nyomatékosítására berendezkedtek ostromra, karnisokat, virágkarókat és hasonlókat szedtek össze… Éreztem hogy vége a mókának, hívni kell a lovasságot. Óriási szerencsémre az egyik kedves ismerősöm is tagja a klub hazai részének. “nyertek bazdmeg gázvan megölnek megesznek jajj” hívásom után hamarosan megérkezett pár arc a hazaiaktól, és lecsitítgatták a kollégákat. Mögöttük én is bemerészkedtem, ahogy megláttak, rögtön elém állt 3 hústorony “temitakarsz meghalsz” nézéssel. Ékes németemmel elmagyaráztam nekik, hogy én hívtam a haverokat, nem akarom a rendőrséget, oldjuk meg okosba. Megértette, bólintott, majd a következő mondatot intézte az ölésre ugrásra kész sereghez:

Er is ein von uns!

Remélem senkinek sem kell lefordítanom, mintha megváltozott volna mindenki. Kenyérre kenhető haverok lettek, akik aggódva lesték, mi fog történni. Közben kint a rendőrök még mindig gyűjtötték a bátorságot, bent pedig elmesélték a németek, hogy valaki beugatott nekik, azért csattant pár pofon. A mieink arra emlékeznek, hogy Bazsi odament haverkodni “ducati, V2″ vezérszavakkal. Valószínűleg sohasem derül már ki, a lényeg, hogy a németek ütöttek először és utoljára. Közben megérkezett a mentő, a 17 srác a parkolóban várta csendben a fejleményeket, a 30 motoros a teraszon sörözve. Bazsival irány a kórház, ha jól tudom 4 öltés a homlokán, eltört orr, eltört szemüveg. A fiúk még próbáltak “jogállam” és “felelősségre vonás” szavakkal hatni, de egyre jobban tudatosult mindenkiben, hogy itt max. csendben elkullogunk, és örülünk, hogy nem kapunk többet. Nem mondtam, de a magyarok otthagytak 2 srácot őrizni a békét, akik sikeresen megakadályozták a még ittas és még bátor hazánkfiait, hogy bemenjenek és “600 euró a szemüvegekért azonnal, köcsögök” szavakkal méltóságteljesen elhagyják a földi életet. Tőlük azt is megtudtuk, hogy örülhetnek a fiúk, hogy ennyivel “megúszták”, mert nem szoktak ilyen kíméletesek lenni a srácok.

Száz szónak is egy a vége, hajnali fél5-kor végre megérkezett a nyomozó (a németeknél KRIPO, azaz kriminalpolizei – tudtam meg tőlük), aki szépen fölvette a vallomást, hogy senki nem látott semmit. Ami egyébként tényleg igaz, fogalmuk sem volt  a srácoknak ki és kit ütött. Röviden és tömören, ha a rendőröktől várjuk a megoldást, talán még most is ott állunk és ostromoljuk a szállodát – nagy szerencse, hogy volt egy telefonszámom, ami megmentette a helyzetet. A megszokottól eltérően nincsenek illusztrációk, nem kívánom, hogy valamelyik reggel a 30 keményen bepipázott arc megjelenjen a lakásomnál, hogy megdolgozzák  itt ezt a hédert! Feszítővassal, hegesztőpisztollyal!..

Gecisok hozzászólás »

 1. És még mi viccelődtünk Csipesz blitzkriegjén…. A kettő között volt némi különbség!

  szúrta: agnes — July 18, 2011 @ 9:18 pm

 2. Apám, ott aztán van élet felétek!

  szúrta: dvorcsak — July 19, 2011 @ 9:59 am

 3. hát tényleg nem a hobbináci kiscserkész brigád volt!

  szúrta: andris — July 19, 2011 @ 10:29 am

 4. why do these things alyways happen when I just have left for cheeseland :(

  Next time make sure I can watch some nice cingany vs bőrfejű. Or any other fun matchup…

  szúrta: Danika — July 19, 2011 @ 11:19 am

 5. a képen látható tetoválás nem tükrözi hitelesen az eseményt. momentán hiányolom hókenkrajcot az izmos ember könyökéről.

  szúrta: langyos — July 20, 2011 @ 7:25 pm

 6. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

  szúrta: Women Nike Free 2.0 Mens For Women And Men Low Priced — March 9, 2015 @ 2:21 pm

 7. Your web page doesn’t show up properly on my apple iphone – you might want to try and repair that

  szúrta: Discount Free Running Purple Womens The Same Article — May 13, 2015 @ 11:25 am

 8. Together with everything that seems to be developing within this area, many of your opinions happen to be relatively refreshing. On the other hand, I appologize, but I can not subscribe to your entire suggestion, all be it stimulating none the less. It looks to me that your remarks are actually not totally validated and in fact you are generally yourself not really thoroughly certain of your argument. In any case I did enjoy examining it.

  szúrta: Pour choisir Bleu Unisexe — July 2, 2015 @ 2:50 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szúrd