ricsi

|

चलो सिनेमा जाना

aki érti a post címét, az most vérig lesz sértve. leszarom, nem kérek bocsánatot. aki nem érti, annak magyarul: gyerünk a moziba be! mindez hindiül. azért hindiül, mert ilyen kellemesen csengõ nyelvet beszélnek az indiaiak. nekünk csengett. így:

frauval elhaladtunk a sherlock holmes címû filmmûvészeti remekre a mompark feliratoz elõadására. a terem tele, utolsó sor, középen ülünk. helyetfoglalunk, tennénk le a fogyókúrás cukros italunkat az italtartóba. lehetetlen, az én oldalalom egy 120 kilós kreol bõrû indiai asszonyság blokkolja testével és ruhadarabjaival a tartót, eszter oldalán egy magyar harcos ránézésre programozó. sebaj, a földön is jó helye van. késõbb kiderült, ez egy jó döntés volt, mert kifogtuk a kifogyott-a-gépbõl-a-szörp-de-leszarjuk pillanatot. tömören kicsit narancsos szódát kaptunk, sokpénzért.

na de a film! az volt maga a móka és kacagás. mármint abban az 5 percben, amíg nem a programozón döbbentünk, hogy hogyan képes 120decibellel enni a nacsószt. olyan hangorgiát rendezett, hogy a szuper térhatású filmremek sehol sem volt hozzá. szerencsénkre hamarosan elfogyott a csipsz, és élvezhettük tovább a filmet…

addig a fél percig, amíg a jobboldalamról félreértetlen hangokat hallok (andriska és oxi: nem, nem baszás volt). kérem szépen az indiai csávó (közvetlen egyel a betonpillangó mellett) kicsit lepihent aludni, és 140 decibellel (ezzel megnyerve az aznapi ki-hangosabb-és-tahóbb verseny a programozófejûvel) HORKOLT. basszameg mondom ezt nem lehet überelni.

hát lehetett. amikor egy-egy hangosabb jelenetnél felébred, kedves felesége csupa jóindulattól vezérelve elmesélte neki, hogy mi történt. HINDIÜL! jókat kacagtak és kommentálták az eseményeket, majd nézték egy icipicit, amíg apa újra be nem aludt. aztán indult minden elõrõl.

megszoktuk, elviseltük, leszartuk. asszed innentõl kezdve minden fasza? lónakafaszát:
a film fele után két korkantás között eszter szagokat észlel. “te vagy ilyen olajszagú?” kérdéssel a pulcsimra veti magát, mondván a kajáldában ebédkor beszívta. de nem, a ruházatom kellemesen illatos. nyomozunk tovább a szag forrását tekintve, amikor is sanda gyanúnk lesz. lehet hogy az indiai népség által keltett zörgésnek köze van a szaghoz? óvatosan jobbra nézek, nem vagyok én bunkón bámuló. hát basszameg kiderült, hogy az elõttünk levõ sorban ült vagy 4-5 poronty apa-anya áldásos népszaporulati munkásságából. és ezek a 14-20 közötti gyermekek éheztek a buta film alatt. anya résen van, mint egy igazi háziasszony, és perc alatt elõvarázsolt fejenként egy mekdónelzes hamburit és sült krumplit a zacsiból, és szépen halkan szétosztotta.
kedvesen ügyesen befalták, és már élvezhettük is a végefõcímet. mert ügyesen elszórakoztattak addig, amíg vége nem lett.

Gecisok hozzszls »

 1. na ilyenkor lehet sajnálni, hogy az embernek nincs medve, bálna és embervadász engedélye :S

  szrta: gamma — January 20, 2010 @ 8:52 pm

 2. Kirekesztõ, irredenta, rasszista, soviniszta bejegyzés… Tetszik!!:))

  szrta: Milánka — January 21, 2010 @ 7:50 am

 3. szerintem buli lehetett 🙂

  szrta: Winkli — January 21, 2010 @ 2:56 pm

 4. vágtam volna agyon az összeset.

  szrta: Bdz — January 21, 2010 @ 4:25 pm

 5. Ezt megsirtam. Bocs, nincs ekezetem hehe

  szrta: Sotto — January 22, 2010 @ 12:50 am

 6. szar film, szar arcok, szar szag. jude law szepitett. 😀
  [es itt emlekeznek meg a zsirafkantarozo holgyrol(?), mint habrol a tortan, aki a vaszon also harmadat kitakarta]

  szrta: frajlajn vagyok. — January 22, 2010 @ 1:02 pm

 7. wishlist: kommentes kiskepek + SORKIZARAS!:)

  szrta: frajlajn vagyok. — January 22, 2010 @ 1:07 pm

 8. kisképek ready. sorkizarast miert akarod? 😛

  szrta: ricsi — January 22, 2010 @ 2:13 pm

 9. mondtak a sorok, hogy nem szeretik a balra zarast. sirnak. szegeny sorok.

  szrta: frejlejn — January 22, 2010 @ 3:28 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szrd