ricsi

|

चलो सिनेमा जाना

aki Ă©rti a post cĂ­mĂ©t, az most vĂ©rig lesz sĂ©rtve. leszarom, nem kĂ©rek bocsĂĄnatot. aki nem Ă©rti, annak magyarul: gyerĂŒnk a moziba be! mindez hindiĂŒl. azĂ©rt hindiĂŒl, mert ilyen kellemesen csengĂ” nyelvet beszĂ©lnek az indiaiak. nekĂŒnk csengett. Ă­gy:

frauval elhaladtunk a sherlock holmes cĂ­mĂ» filmmĂ»vĂ©szeti remekre a mompark feliratoz elĂ”adĂĄsĂĄra. a terem tele, utolsĂł sor, közĂ©pen ĂŒlĂŒnk. helyetfoglalunk, tennĂ©nk le a fogyĂłkĂșrĂĄs cukros italunkat az italtartĂłba. lehetetlen, az Ă©n oldalalom egy 120 kilĂłs kreol bĂ”rĂ» indiai asszonysĂĄg blokkolja testĂ©vel Ă©s ruhadarabjaival a tartĂłt, eszter oldalĂĄn egy magyar harcos rĂĄnĂ©zĂ©sre programozĂł. sebaj, a földön is jĂł helye van. kĂ©sĂ”bb kiderĂŒlt, ez egy jĂł döntĂ©s volt, mert kifogtuk a kifogyott-a-gĂ©pbĂ”l-a-szörp-de-leszarjuk pillanatot. tömören kicsit narancsos szĂłdĂĄt kaptunk, sokpĂ©nzĂ©rt.

na de a film! az volt maga a mĂłka Ă©s kacagĂĄs. mĂĄrmint abban az 5 percben, amĂ­g nem a programozĂłn döbbentĂŒnk, hogy hogyan kĂ©pes 120decibellel enni a nacsĂłszt. olyan hangorgiĂĄt rendezett, hogy a szuper tĂ©rhatĂĄsĂș filmremek sehol sem volt hozzĂĄ. szerencsĂ©nkre hamarosan elfogyott a csipsz, Ă©s Ă©lvezhettĂŒk tovĂĄbb a filmet…

addig a fĂ©l percig, amĂ­g a jobboldalamrĂłl fĂ©lreĂ©rtetlen hangokat hallok (andriska Ă©s oxi: nem, nem baszĂĄs volt). kĂ©rem szĂ©pen az indiai csĂĄvĂł (közvetlen egyel a betonpillangĂł mellett) kicsit lepihent aludni, Ă©s 140 decibellel (ezzel megnyerve az aznapi ki-hangosabb-Ă©s-tahĂłbb verseny a programozĂłfejĂ»vel) HORKOLT. basszameg mondom ezt nem lehet ĂŒberelni.

hĂĄt lehetett. amikor egy-egy hangosabb jelenetnĂ©l felĂ©bred, kedves felesĂ©ge csupa jĂłindulattĂłl vezĂ©relve elmesĂ©lte neki, hogy mi törtĂ©nt. HINDIÜL! jĂłkat kacagtak Ă©s kommentĂĄltĂĄk az esemĂ©nyeket, majd nĂ©ztĂ©k egy icipicit, amĂ­g apa Ășjra be nem aludt. aztĂĄn indult minden elĂ”rĂ”l.

megszoktuk, elviseltĂŒk, leszartuk. asszed innentĂ”l kezdve minden fasza? lĂłnakafaszĂĄt:
a film fele utĂĄn kĂ©t korkantĂĄs között eszter szagokat Ă©szlel. “te vagy ilyen olajszagĂș?” kĂ©rdĂ©ssel a pulcsimra veti magĂĄt, mondvĂĄn a kajĂĄldĂĄban ebĂ©dkor beszĂ­vta. de nem, a ruhĂĄzatom kellemesen illatos. nyomozunk tovĂĄbb a szag forrĂĄsĂĄt tekintve, amikor is sanda gyanĂșnk lesz. lehet hogy az indiai nĂ©psĂ©g ĂĄltal keltett zörgĂ©snek köze van a szaghoz? Ăłvatosan jobbra nĂ©zek, nem vagyok Ă©n bunkĂłn bĂĄmulĂł. hĂĄt basszameg kiderĂŒlt, hogy az elĂ”ttĂŒnk levĂ” sorban ĂŒlt vagy 4-5 poronty apa-anya ĂĄldĂĄsos nĂ©pszaporulati munkĂĄssĂĄgĂĄbĂłl. Ă©s ezek a 14-20 közötti gyermekek Ă©heztek a buta film alatt. anya rĂ©sen van, mint egy igazi hĂĄziasszony, Ă©s perc alatt elĂ”varĂĄzsolt fejenkĂ©nt egy mekdĂłnelzes hamburit Ă©s sĂŒlt krumplit a zacsibĂłl, Ă©s szĂ©pen halkan szĂ©tosztotta.
kedvesen ĂŒgyesen befaltĂĄk, Ă©s mĂĄr Ă©lvezhettĂŒk is a vĂ©gefĂ”cĂ­met. mert ĂŒgyesen elszĂłrakoztattak addig, amĂ­g vĂ©ge nem lett.

Gecisok hozzászólás »

  1. na ilyenkor lehet sajnålni, hogy az embernek nincs medve, bålna és embervadåsz engedélye :S

    szúrta: gamma — January 20, 2010 @ 8:52 pm

  2. KirekesztĂ”, irredenta, rasszista, soviniszta bejegyzĂ©s… Tetszik!!:))

    szúrta: MilĂĄnka — January 21, 2010 @ 7:50 am

  3. szerintem buli lehetett 🙂

    szúrta: Winkli — January 21, 2010 @ 2:56 pm

  4. vågtam volna agyon az összeset.

    szúrta: Bdz — January 21, 2010 @ 4:25 pm

  5. Ezt megsirtam. Bocs, nincs ekezetem hehe

    szúrta: Sotto — January 22, 2010 @ 12:50 am

  6. szar film, szar arcok, szar szag. jude law szepitett. 😀
    [es itt emlekeznek meg a zsirafkantarozo holgyrol(?), mint habrol a tortan, aki a vaszon also harmadat kitakarta]

    szúrta: frajlajn vagyok. — January 22, 2010 @ 1:02 pm

  7. wishlist: kommentes kiskepek + SORKIZARAS!:)

    szúrta: frajlajn vagyok. — January 22, 2010 @ 1:07 pm

  8. kiskĂ©pek ready. sorkizarast miert akarod? 😛

    szúrta: ricsi — January 22, 2010 @ 2:13 pm

  9. mondtak a sorok, hogy nem szeretik a balra zarast. sirnak. szegeny sorok.

    szúrta: frejlejn — January 22, 2010 @ 3:28 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szúrd