langyos

|

a legaljasabb.

Szabad legyen némi fogalmi kitekintéssel kezdenem: az aljasság a stílusnak az a neme, amely az illetlenségek és erkölcsi nemtelenségek bemutatásában gyönyörködik, mondják az okosok. Na most a probléma, hogy a jelzõ jelen esetben engem illet, ráadásul fokozhatóságának majdnem legmagasabb szintjén.

ElĂ©g is a fecsegĂ©sbõl. meine Damen und Herren … Langyos PĂ©ter jelen bejegyzĂ©ssel egyetemben – vezĂ©rRikkherd buzdĂ­tására – megkezdi hosszĂş Ă©vek kitartĂł munkájával gyĂ»jtött szennyesĂ©nek kiteregetĂ©sĂ©t.

Mivel van mit. Jelzem a titulust indokolatlanul idejekorán kaptam meg. Aljasságom bimbaja alig kezdett nyĂ­lásnak eredni, mikor is egy heves nyáresti italozást követõ reggelen a „már megint az angyalarcĂş volt a legaljasabb” mondattal prezentálták az este törtĂ©nĂ©seit. Ehhez valĂłjában elĂ©g volt korábban egyszer falatnyi tangaköltemĂ©nyben meghĂłdĂ­tani egy balatoni MekkDonál’c falatozĂłt, majdan pedig megittasodván –  a rĂşdtáncos kĂ©pessĂ©geket tĂşlĂ©rtĂ©kelve – egy kandelábert kettĂ©törni a jĂł KoroknaiĂ©k ivĂłjának szomszĂ©dságában.

Természetesen a kalandok ezzel nem érnek véget, hiszen azóta kétszer eredt virágzásnak az ibolyavirág, a cifraságok, ha hullámzó intenzitással is, de sokasodtak, s címemet is egyre hitelesebben (büszkeséggel) viselhetem. Így biztosíthatlak benneteket, hogy eme rövid prológusomat alkalmasint remek történetek követik minipónikról, alulértékelt diktátorokról, meggondolatlan italfogyasztásokról, asszonyok meghódításáról, langyos kívánalmakról, s elhagyott cipõcskékrõl.

Aki mostanra tökös férfiembert képzelt személyemben, gyorsan ki kell, hogy ábrándítsam. Példának okául tudva lévõ, hogy felnõttkort el nem érõ hölgyek (továbbiakban: kisssssláányok) közelében is úgy remegnek a lábaim, mint a nyárfalevél, langyos picsogásba kezdek, s indokolatlanul úgy örülök magamnak, mint az egyszeri falusi leány, kit a búcsúi bálból baszni visznek.

1 hozzászólás »

  1. Mindenki tûkön ülve várja a folytatást!

    szúrta: andris — May 3, 2012 @ 9:06 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Szúrd